NIEUWS

 

 

H

 

 

 

 

 

   

Twee bemanningsleden op schip Euronav omgekomen


Twee crewleden aan boord van de VLCC (very large crude carrier) 'MT Arafura' van de Antwerpse tankerrederij Euronav zijn om het leven gekomen. De twee slachtoffers werden op 11 september geraakt door een grote golf toen het schip Kaap Hoorn rondde.

             
De 'MT Arafura' - © Euronav

De managers van het schip, Northern Marine Management, hebben het incident bevestigd in een officiële verklaring. Volgens het bedrijf was de 'MT Arafura' volgeladen op doorvaart van Porto do Açu in Brazilië naar Long Beach (Californië) toen het te maken kreeg met slechte weersomstandigheden met grote deining en golven.

Volgens de huidige info stuurden de eerste stuurman en de bootsman, beiden van Indiase nationaliteit, bij het ronden van Kaap Hoorn (het zuidelijkste punt van Zuid-Amerika, red.) een alarmmelding uit op de boeg van het schip toen ze werden getroffen door een grote golf. Beiden kwam daarbij om het leven. 


Repatriëren

De 'MT Arafura' wijzigde vervolgens zijn koers naar de haven van Valparaiso (Chili) waar het naar verwachting op 18 september zal aankomen. Northern Marine is bezig om de overledenen zo snel mogelijk van boord te halen en te repatriëren. Het bedrijf hoopt tegelijkertijd ook enkele bemanningswissels uit te voeren. De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk en worden verder onderzocht. 

De ruwe-olietanker 'MT Arafura' van 298.991 dwt vaart onder Belgische vlag en is 100% eigendom van Euronav. Het schip is gebouwd in 2016 en opereert op de spotmarkt. De 'MT Arafura' ging eerder door het leven onder de naam 'Gener8 Macedon', voordat het zich bij de vloot van Euronav voegde. 


Julie Desmet

                                                                                                                                                                                                                                           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ajxmenu1