NIEUWS

 

 

H

 

 

 

 

                                                                                                                                                                      

Exmar verkoopt touwfabrikant Bexco aan Bekaert voor 40 miljoen euro

 

De Antwerpse gastankerrederij Exmar verkoopt haar 100% dochteronderneming touwfabrikant Bexco voor 40 miljoen euro aan staalkabelspecialist Bekaert. Dat maakte Exmar op 21 mei 2024 bekend.
Bexco produceert synthetische aanmeer-, sleep en hijstouwen op maat voor offshore-installaties, schepen en andere maritieme toepassingen. Het bedrijf heeft fabrieken in Hamme en Antwerpen.

 

Verjonging en verduurzaming

Exmar nam Bexco in november 2022 volledig over, maar doet het bedrijf nu van de hand.

De carrier wil zich concentreren op investeringen in zijn vloot.

“De verkoop van Bexco kadert in de strategie van Exmar om zich toe te spitsen op investeringen in een ultramoderne vloot, waaronder ’s werelds eerste zeeschepen met ammoniak als brandstof, en om zijn diensten op het vlak van energie-infrastructuur en engineering verder uit te bouwen”, meldt de rederij in een persbericht.

“De verkoop van Bexco creëert waarde voor Exmar, waardoor we kunnen investeren in de verjonging van onze vloot en een pionier kunnen blijven in de behandeling, het transport en de transformatie van gasvormige moleculen. We zijn ervan overtuigd dat Bexco zijn groei zal kunnen voortzetten onder het nieuwe aandeelhouderschap van Bekaert”, zegt Carl-Antoine Saverys, CEO van Exmar.

 

                                                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ajxmenu1